spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateZiua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată la Centrul „Christian”

  Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată la Centrul „Christian”

  Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcat marți, 6 decembrie, la Centrul de zi Christian din Târgu-Jiu.

  „«Porți Dechise spre Inovație» a fost tema aleasă pentru acest an de către centru. Acest lucru semnifică modul de a se prezenta publicului ca persoane cu abilități dincolo de dizabilitatea pe care o au beneficiarii centrului“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități din Târgu Jiu.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în prezent, peste un miliard de oameni, circa 15% din populaţia lumii, trăieşte cu anumite forme de dizabilitate, 80% dintre aceştia provenind din ţările în curs de dezvoltare. Totodată, se estimează că 46% dintre persoanele peste 60 de ani sunt persoane cu dizabilităţi. Una din cinci femei este susceptibilă să experimenteze dizabilităţi în viaţa ei, în timp ce unul din zece copii este un copil cu dizabilităţi.

  La evenimentul de la Centrul „Christian“ au fost prezenți viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Gabriel Coica, și reprezențanții Direcției de Protecție Socială, director Alina Toader și șef serviciu, Lilica Zamfir.

  smart

  „Este important ca, împreună, să găsim soluții inovatoare pentru și cu persoanele cu dizabilități, pentru a face lumea un loc mai accesibil și mai echitabil. Vorbim despre inovare pentru dezvoltarea incluzivă a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce privește ocuparea forţei de muncă, în ceea ce privește reducerea inegalității, inovare pentru dezvoltarea incluzivă a persoanelor cu dizabilități în sport.

  Majoritatea persoanelor care trăiesc cu o boală rară prezintă și trăiesc cu dizabilități și din păcate mulți dintre aceștia nu au nicio terapie dedicată de niciun fel, făcând astfel integrarea serviciilor sociale o prioritate și importante de a fi în comunitate alături de abordarea medicală clasică a tratamentului și managementului bolii. Astfel că serviciile sociale, așa cum este și în cazul Centrului de zi Christian, sprijină persoanele care trăiesc cu o boală rară și familiile lor să facă față provocărilor pe care boala rară și dizabilitatea le aduce în viața de zi cu zi. Oriunde există, aceste servicii s-au dovedit a fi un sprijin important în integrarea lor socială și profesională.

  De aceea, unul dintre rolurile principale ale Centrului de Zi „Christian” este de a le oferi beneficiarilor suportul bio-psiho-social prin intermediul departamentelor sale, atât pentru gestionarea eficientă a evenimentele trecute cât și pentru confruntările prezente și pregătirea pe laturi psiho-sociale de dezvoltare mentală, socială, a autonomiei și sănătății“, se mai arată în comunicatul Centrului „Christian“.

  Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este celebrată anual în data de 3 decembrie, cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilități.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!