spot_img
22.9 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăEditorialDomnu’ ministru energetic, nu contează când, contează că și cum!!!

  Domnu’ ministru energetic, nu contează când, contează că și cum!!!

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că n-are ce căuta în fruntea celui mai important minister. Și, spun că Ministerul Energiei este cel mai important, pentru că, dacă se ia curentul, detot, murim… Murim de frig, murim de boală, murim de sete, murim de foame… Aia cu generatoarele e pe termen scurt, dar pe termen lung murim. Sau, ne întoarcem în Preistorie! Bem apă de la izvor, ne hrănim cu roadele naturii, luăm foc de la fulger și-l menținem viu în peșteri, ca să ne încălzim, să ne preparăm hrana, să facem lumină când medicii încearcă, chiar și rudimentar, să ne salveze viața…

  Și spun că ministrul Energiei trebuie să plece nu pentru că ministerul e prost, ci pentru că e viclean și vrea să ne prostească pe toți. După ce că închide producătorii de energie pe cărbune, fără să se lupte să-i mențină cât mai mult posibil, în actualul context geopolitic, când independența energetică a unui stat poate deveni vitală, acum i s-a pus pata și pe prosumatori.

  Pot înțelege că încălzirea globală, la care contribuie poluarea produsă de termocentrale, va duce la dezastre ireversibile în viitor și că trebuie redusă poluarea. Dar nu pot să admit că ministrul Energiei vrea să îngrașe Bugetul Statului taxând OBLIGATORIU prosumatorii, în condițiile în care Directiva UE 2001/2018 spune că se „POT APLICA TAXE ȘI TARIFE” .

  Însă, ministerul în cauză nu e doar hulpav, ci și viclean. Asta pentru că, în ordonanța aprobată pe 29 noiembrie și publicată în Monitorul Oficial, Directiva e transpusă identic: „Autoritățile administrației publice centrale și ANRE POT APLICA taxe și tarife nediscriminatorii și proporționale prosumatorilor de energie din surse regenerabile, în legătură cu energia electrică din surse regenerabile autoprodusă de aceștia care rămâne în spațiile lor”.

  Numai că, în documentația care a plecat la Senat, cameră decizională în această speță, scrie, negru pe alb: „Autoritățile administrației publice centrale și ANRE APLICĂ taxe și tarife (…)”. Deci, nu „POT APLICA”, ci „APLICĂ”.

  Adicătelea, vor să pună Senatul „să scoată castanele coapte din foc”, deci să se ardă senatorii „la lăbuțe”, să pice ura și obida românilor pe Senat, nu pe Guvern.

  E drept că a ieșit onor domnul ministru Popescu să ne mângâie pe cap și să ne spună să nu mai fim supărați, pentru că punerea în aplicare a noii legislații se va face abia în 2026 și în anumite condiții. Adică, să stăm liniștiți, că, până atunci, „ori moare măgaru’, ori pierde samaru’”, cum se spune, ce ne dăm așa de ceasul morții!?

  Dar, domnu’ ministru energetic, nu contează când, contează că și cum!!!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: