spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateZona CET, pregătită pentru mediul de afaceri. “Concesiunea va crește puțin”

  Zona CET, pregătită pentru mediul de afaceri. “Concesiunea va crește puțin”

  Zona industrială din partea de sud a orașului, o prioritate pentru autoritățile locale din Târgu Jiu. Oficialii susțin că vor realiza PUZ-ul din zona CET pentru ca mediul de afaceri să poată investiții în dezvoltarea unor afaceri. Peste 30 de hectare de teren vor putea fi, apoi, concesionate.

  Autoritățile locale din Târgu Jiu susțin că au demarat procedura pentru realizarea PUZ-ului din zona de CET. Ulterior terenul va fi parcelat și scos la concesiune. “Avem mai multe solicitări de la oamenii de afaceri din județul Gorj și nu numai pentru efectuarea PUZ-ului în zona CET. Aceștia solicită concesionarea unor suprafețe de teren în zona CET. Săptămâna trecută am avut mai multe discuții cu Aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Luni-dimineață am luat hotărârea de a demara PUZ-ul pe zona CET, luând în calcul și titlurile de proprietate existente, dar și litigiile care încă mai sunt pe rolul instanțelor de judecată. Vorbim de o suprafață de teren de 30 de hectare, adică 300.000 de metri pătrați, care va fi parcelată în așa fel încât indiferent de suprafața pe care doresc să o concesioneze oamenii de afaceri, să le putem pune la dispoziție suprafața dorită. Înainte de a face concesiunea pe respectivele parcele, vrem să realizăm PUZ-ul, iar, ulterior, să amenajăm căile de acces și utilitățile necesare”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Investiții în 2021

  În ceea ce privește realizarea căilor de acces în zonă, autoritățile au în plan ca în bugetul din 2021 să fie prevăzute sumele necesare. “Era o discuție anterioară în care luasem în calcul varianta de a concesiona și de a delimita căile de acces, însă după experiența pe care am avut-o cu cei care se ocupă de lichidarea fostului CPL, ne-am dat seama că punem carul înaintea boilor. Adică întâi concesionăm terenurile, iar, ulterior, îi punem pe cei care și-ar dori să dezvolte acea zonă strict industrială în situația de a-și asigura fiecare utilitățile. Am zis că este mai bine să realizăm un PUZ din care să reiasă modalitatea prin care vor fi creionate căile de acces, iar din bugetul anului 2021, o parte din bugetul de investiții să fie alocată pentru asigurarea utilităților. Este clar că și nivelul tarifelor impuse prin concesiune va crește puțin, dar din acel moment, fiecare om de afaceri care își dorește să se extindă sau să vină în municipiul Târgu Jiu poate ști foarte bine că la poarta unității pe care dorește să o dezvolte are apă, canalizare, gaze și toate utilitățile de care are nevoie pentru a demara investiția pe care și-o dorește”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: