spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăAdministratiePrefectura Gorj, în instanță cu două UAT-uri

  Prefectura Gorj, în instanță cu două UAT-uri

  Prefectura Gorj a chemat în instanță primăriile Hurezani și Țicleni, după ce, în Consiliul Local al celor două UAT-uri, a fost votat un proiect de hotărâre neconform cu hotărârea ADIS Gorj. Este vorba despre aplicarea taxei pe serviciul de salubritate.

  Prefectul Marcel Iacobescu spune că au fost contestate în instanță hotărârile de consiliu care nu respectă prevederile legii: „Într-adevăr au fost contestate câteva Hotărâri ale Consiliilor Locale legate de taxa pe salubritate. Sunt o parte din localități care nu au respectat prevederile legii privind această taxă, care se stabilește pe persoană și au stabilit-o pe gospodărie. În acest sens am fost obligați să le acționăm în instanță. Acum urmează să ia alte hotărâri și să se conformeze legii”, a transmis oficialul.

  Noua modalitate de taxare a fost aprobată la începutul anului de Adunarea generală a ADIS Gorj, care a hotărât trecerea de la tariful pe gospodărie, care era de 170 de lei, anual, la tariful pe persoană, adică 5,15 lei, lunar, pentru fiecare membru al unei familii. Hotărârea a fost adoptată atunci, cu votul a 32 de primari, doar 9 din primarii prezenți nu au fost de acord cu modificarea tarifului, iar alți trei s-au abținut de la vot.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: