spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăAdministratieSituație incertă la conducerea UCB

  Situație incertă la conducerea UCB

  Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși“ (UCB), a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul în care se judeca cu instituția de învățământ superior, ceea ce înseamnă că urmează să-și piardă această calitate. Nu se știe cine va ocupa funția.

  „Casează încheierea recurată și, în rejudecare, admite cererea de lămurire a dispozitivului sentinței civile nr. 3527/04/04.08.2020 pronunțată de Tribunalul București. Dispune lămurirea sentinței menționate în sensul că: „Obligă pârâții la reîncadrarea reclamantei în funcția de rector al Universității din Târgu Jiu retroactiv cu începere din data de 05-05-2017 până la încetarea mandatului pentru care fusese numită prin Ordinul MEN nr. 3372/09.03.2016“. Definitiv“, se arată în sentința judecătorească.

  Cine va ocupa funcția de rector

  O numire a altei persoane se va face doar prin Ordin al Ministerului Educației Naționale. Nu se știe exact cine va ocupa în continuare funcția de rector, pentru că Sorin Purec își dăduse demisia înainte cu puțin timp de hotărârea judecătorească prin care Luminița Popescu a fost repusă în funcție. Cum se apropie și termenul pentru organizarea de alegeri pentru funcția de rector, este luată în calcul varianta ca Luminița Popescu să fie rector interimar până la organizarea alegerilor.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: