spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a transferat un jucător american

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a transferat un jucător american

    CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer la echipa de baschet. Cameron Ayodeji Oluyitan este noua extremă a grupării gorjene. Baschetbalistul de 26 de ani și 2,02m înălțime vine din Liga Profissional, din Portugalia, acolo unde a evoluat în acest sezon pentru formația CD Povoa.

    Baschetbalistul american a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon. Cameron Oluyitan a mai evoluat în Spania și Suedia.

    Cameron Oluyitan a ajuns la Târgu Jiu și în contextul în care CSM Târgu Jiu s-a despărțit de Jason Hubbard. Hubbard a suferit o accidentare care necesită 6-8 săptămâni de repaus, iar cele două părți s-au înțeles pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. ”Vrem să-i mulțumim lui Jason Hubbard, pentru că a înțeles situația. Urmează o perioadă cu meciuri importante pentru noi și nu pe puteam permite să stăm fără un jucător străin o perioadă atât de mare”, a declarat Caludiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene.

    După plecarea lui Jason Hubbard, oficialii clubului s-au mișcat repede pe piața transferurilor și-au perfectat o înțelegere cu baschetbalistul american Cameron Oluyitan. Jucător de pozițiile 3 și 2, Cameron Oluyitan s-a născut pe 13 februarie 1997, în Sugar Land, Texas, SUA. Noua extremă a CSM Târgu Jiu a debutat la nivel de seniori, pe când avea 19 ani, în sezonul 2016-2017, pentru Boise State Broncos, echipă care reprezenta Boise State University în Mountain West Conference, în campionatul american NCAA. Debutul său a fost destul de discret, dar odată cu transferul la Southern Utah Thunderbirds, jocul lui Cameron a înregistrat o adevărată explozie. De la 1.4 puncte pe meci la Broncos, Cameron a ajuns la 13,1 puncte pe meci pentru Utah în primul sezon 2017-2018, și 13,3 puncte pe meci în sezonul 2018-2019. Tot la Utah Thunderbirds și-a îmbunătățit jocul și la capitolul recuperări, cu 4,4 recuperări și 3 pase decisive pe meci.

    Va juca în următorul meci, împotriva formației Dinamo

    Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu, a spus că baschetbalistul american va juca chiar din următorul meci: „Am încercat să ne orientăm rapid spre variantele pe care ni le puteam permite în acest moment, atât sportiv, cât și financiar. Cameron Oluyitan este un jucător cu trei sezoane de experiență în Europa, în Spania, Suedia și Portugalia. Un jucător ce poate acoperi două poziții și care are o aruncare bună de 3 puncte, capitol la care noi suferim în acest moment. Sperăm ca adaptarea lui să fie destul de scurtă, pentru că, așa cum spuneam, urmează o perioadă cu meciuri importante pentru noi. Să sperăm că se rezolvă toate aspectele, astfel încât să-l putem folosi începând chiar de sâmbătă, de la meciul cu Dinamo”.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: