spot_img
7.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăAdministratieWC-ul de lux: Fostul primar liberal Ianăși, inculpat într-un nou dosar penal,...

  WC-ul de lux: Fostul primar liberal Ianăși, inculpat într-un nou dosar penal, alături de afaceristul Mielușanu și de dirigintele de șantier!

  Ajuns la pensie pe caz de boală, după ce a fost detronat din postul de primar al comunei Vladimir, urmare a condamnării definitive din dosarul cu podul de la Andreești, liberalul Ion Ianăși este urmărit de ghinion. Fostul primar nu are liniște nici la pensie, deoarece, în vara acestui an, procurorii l-au trimis în judecată într-un nou dosar penal, de data aceasta fiind vorba despre utilizarea banilor publici în exces pentru construirea unui grup sanitar la școala din Andreești.

  Lucrarea respectivă a costat 100.000 de euro, în perioada 2018-2019, iar împotriva primarului de atunci s-au făcut plângeri la anchetatori, prețul plătit pentru construcția realizată de afaceristul Mielușanu Gheorghe(Gigi) fiind plătită cu un preț exorbitant. De altfel Gigi Mielușanu este și el inculpat împreună cu primarul, pentru a doua oară, într-un dosar penal, cei doi împărțind și primul dosar cu podul din Andreești. De data asta, inculpat în dosar este și dirigintele de șantier, Popescu Liviu Ion, care a avizat această lucrare, care reprezintă trei pereți, al patrulea fiind cel existent al școlii și grupul social aferent. De altfel, Ianăși a lucrat aproape exclusiv, pe mandatul său, din 2016 până în 2022, cu firma de construcții a lui Gigi Mielușanu. Aceeași firmă a reabilitat pe jumătate primăria, a realizat șanțuri pe marginea drumurilor și a realizat deszăpezirea, cu doi ani în urmă, în comună.
  Cert este că miercuri, 27 septembrie, la Tribunalul Gorj, instanța a decis că rechizitoriul întocmit în cauza înregistrată în 2019 a fost bine întocmit, iar procesul penal cu cei trei inculpați trebuie să continue.

  Reamintim că Ion Ianăși a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni pentru abuz în serviciu, timp de patru ani neavând voie să mai ocupe funcții publice, urmare a dosarului cu podul plătit în avans și nerealizat la Andreești. Condamnări cu suspendare în acest dosar au luat și Popescu, dirigintele de șantier, dar și Mielușanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: