spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaFestivalul „Tradiții și obiceiuri din bătrâni", la teatrul din Târgu Jiu

  Festivalul „Tradiții și obiceiuri din bătrâni”, la teatrul din Târgu Jiu

  Festivalul „Tradiții și obiceiuri din bătrâni”, ajuns la cea de-a X-a ediție, a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Manifestarea a fost organizată de Liceul Teologic din Târgu Jiu, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Mitropolit Irineu.

  „Evenimentul a reunit Corul Liceului Teologic,​ Corala preoților gorjeni „Nicofonis”, Grupul vocal Îngerașii” și Corul „Calațio” din Craiova. Festivalul, prezentat de Cristina Maria Buzducea, profesoară la Liceul Teologic, a debutat cu cuvântul de deschidere al Pr. Prof. Ștefan Cristi Vătafu, directorul Liceului Teologic, care a mulțumit tuturor partenerilor implicați în acest eveniment.

  Corul Liceului Teologic,​condus de Pr. Prof. Dr. Nicusor Popescu a introdus publicul în atmosfera colindelor, din repertoriul său nelipsind tradiționalele colinde „Veniți astăzi credincioși”, „Velerim și veler, Doamne” sau „Noi, în seara de Crăciun”. Sub coordonarea doamnei Profesoare Angelica Mirea, Grupul vocal „Îngerașii” a prezentat două colinde populare: „Am plecat cu colindatu'” și „Măruț mărgăritar”.
  La eveniment a fost invitată și Corala preoților gorjeni „Nicofonis”, condusă de Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, care a interpretat colinde tradiționale armonizate la 3 și 4 voci egale: „Steaua sus răsare”, „Moș Crăciun”, „Gazde mari” și altele.
  Sceneta „Plugușorul” a făcut și ea parte din programul festiv, elevii Liceului Teologic, ​sub coordonarea pr. prof. Ionuț Pădureanu și prof. Dumitru Bărăscu transmițând mesajul binecunoscut de belșug, pace si sănătate celor prezenți.
  „O prezență specială a reprezentat-o Larisa Carlugea, studentă la Facultatea de Litere, Departamentul de Muzică a Universității din Craiova și laureata mai multor concursuri importante din țară. Fostă elevă a Liceului Teologic, aceasta a interpretat colindele populare „Acești domni, aceste curți” și „La nașterea lui Hristos»“, a spus părintele Ștefan Cristi Vătafu.


  Corul „Calatio” din Craiova, dirijat de Lect. Univ. Dr. Victor Sapca, a încheiat suita de colinde prin interpretarea unor cântări de înaltă ținută armonică.
  Evenimentul s-a încheiat prin transmiterea cuvântului de binecuvantâre al Înalt Prea Sfințitului Părinte Academician Doctor Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, de către Pr. Prof. Neofit Cătălin Stănciulescu, inspector de Religie în cadrul ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!