spot_img
22.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăCulturaPrimăria Târgu Jiu nu a reușit să găsească un sculptor pentru realizarea...

  Primăria Târgu Jiu nu a reușit să găsească un sculptor pentru realizarea busturilor soților Tătărescu

  Primăria municipiului Târgu Jiu nu a reușit să găsească un sculptor pentru realizarea busturilor care să reprezinte pe Arethia și pe Gheorghe Tătărescu.

  Comisia stabilită de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși“ a respins propunerile făcute de patru artiști plastici care s-au înscris în această competiție.

  „Partea proastă este că niciuna dintre propuneri nu a fost declarată câștigătoare. Există un proces verbal al Comisiei de concurs care motivează această propunere“, a spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica.
  „Nu se respectă proporțiile corecte dintre portrete și busturi. Modelajul draperiei intră în contradicție cu fizionomia personajelor și creează un dezechilibru compozițional. Apare o pronunțată discrepanță între detaliile anatomice și ansamblul portretelor, îndeosebi la portretul lui Gheorghe Tătărescu. Abordarea generală nu convinge din punct de vedere al asemănării dintre modelul propus și soluția oferită de participant. De asemenea, abordarea atitudinii celor două personaje este inadecvată“, sunt unele dintre motivele care au stat la baza respingerii machetelor.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: