spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăCulturaPuterea plantelor tămăduitoare, tema săptămânii la muzeu

  Puterea plantelor tămăduitoare, tema săptămânii la muzeu

  Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a propus, vineri, participanților care s-au înscris la Atelierele de Educație Muzeală, să facă cunoștință cu plantele tămăduitoare, folosite de mii de ani în vindecarea bolilor, dar să și lucreze cu ele, în tehnica combinată aplicații- modelaj.

  Activitățile au început, așa cum prevede Programul de Educație Muzeală a Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, cu vizitarea unei expoziții. De această dată, participanții au putut viziona studiile expuse în cadrul Școlii Internaționale pentru Patrimoniu, Cultură și Artă ”Constantin Brancuși”, aflată în acest an la cea de-a V-a ediție. Ei l-au recunoscut în imagini pe Brâncuși și operele sale de la Târgu Jiu și au aflat despre sursele de inspirație ale marelui sculptor, care a dus la rang de simbol arta populară tradițională din Gorj.

  S-a trecut, apoi, la vizionarea unui filmuleț ce prezintă, pe înțelesul celor mici, curiozități despre plante din întreaga lume.

  A urmat atelierul de creație, în cadrul căruia participanții au cunoscut, mai întâi, o serie de plante medicinale, precum menta sălbatică, sunătoarea, lumânărica, sânzienele albe și galbene, coada șoricelului, lavanda și altele. Ei le-au testat chiar și mirosul, pentru a le putea renunoaște mai ușor, pe viitor. După aceea, le-au aplicat pe carton, împreună cu lut și pastă de modelaj, realizând mici opere de artă frumos mirositoare, pe care le-au luat acasă să le pună la presat. Au aflat, cu această ocazie și despre ierbarul cu plante presate pe care-l realizau bunicii și poate chiar părinții lor, pentru a-l duce la școală, la orele de botanică. Ceea ce e sigur, e faptul că au petrecut o după amiază plăcută și relaxantă la muzeu, și-au îmbogățit cunoștințele despre plantele tămăduitoare și și-au realizat, așa cum le-au spus ei, „ierbare de perete”, care-și vor păstra mirosul aromat destul de mult timp.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: