spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăCulturaSpectacol de teatru la care toată sala a plâns. Actori au fost...

  Spectacol de teatru la care toată sala a plâns. Actori au fost persoane cu dizabilități

  O piesă de teatru în care au jucat, pe lângă actori, persoane cu dizabilități a fost aplaudată, marți seara, la scenă deschisă de către publicul prezent în sala teatrului din Târgu Jiu. Spectatorii au fost impresionați și cei mai mulți au plâns la final. Spectacolul a fost deosebit de emoționant, mai ales atunci când fiecare actor cu probleme de sănătate și-a spus monologul. Spectatorii au aflat, astfel, provocările la care trebuie să le facă față și sentimentele prin care trec cei care se află în această situație.
  „A fost o piesă de teatru manifest. A fost extraordinar de frumos. Au dat curs invitației noastre 180 de spectatori din afara organizației noastre. S-a lucrat timp de două luni de zile la repetiții, de două ori pe săptămână, cu actori cu dizabilități. Am primit sprijin din partea tuturor.
  Una dintre actrițe și-a scris singură monologul. Ea este în scaun cu rotile. Am avut două momente cu păpuși de teatru mânuite de tineri cu dizabilități. A fost despre comunitate, toleranță, bucuria de a trăi viața din plin“, a spus Roxana Pistol, președintele Asociației „Be Teen“.
  Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Gorj  cu 15.000 de lei.

  „Un carusel de emoții“

  „Un carusel de emoții în această seară magică
  Cuvintele…prea puține să descrie tot ce am simțit!
  S-au descurcat de minune tinerii implicați în proiectul nostru «Cu brațele spre cer», cu toate c[ niciodată nu au mai urcat pe scenă în postura de actori ai unei piese, au fost extraordinari!
  În această seară a fost despre toleranț[, bucuria de a trăi și iubi viața din plin, despre lipsa de prejudecăți, despre a ne iubi așa cum suntem, chiar și cu imperfecțiuni și despre COMUNITATE! Elevi, adolescenți, prieteni, părinți, bunici, aproape 198 de suflete…cu toții am fost martorii unui eveniment care ne-a adus cu picioarele pe pământ și ne-a dat o lecție de viață pentru a aprecia tot ceea ce avem în familie, la serviciu, la școală și lângă noi, oriunde ne-am afla“, au transmis reprezentanții asociației.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: