spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăCulturaTabăra internațională, organizată de UNESCO în Gorj

  Tabăra internațională, organizată de UNESCO în Gorj

  O tabăra internațională de acțiune de voluntariat se va desfășura în județul Gorj, dar și în alte trei zone din țară, în cadrul Școlii Internaționale de Patrimoniu, Cultură și Artă „Constantin Brâncuși”, sub auspiciile Inițiativei Voluntari a Patrimoniului Mondial UNESCO. Ediția a V-a are ca interes primar Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” și salvgardarea patrimoniului rural tradițional.
  Evenimentul de lansare a avut loc vineri, 30 iunie 2023, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, instituție parteneră în acest proiect.
  „Școala Internațională oferă tinerilor pasionați de patrimoniu, cultură și artă o oportunitate valoroasă de a se angaja activ în proiecte de conservare a patrimoniului cultural și natural. Voluntarii vor avea ocazia să participe la proiecte de conservare a patrimoniului, să participe la seminarii, ateliere și prelegeri susținute de experți în domeniu, precum și să cunoască alți tineri pasionați din întreaga lume. Acest proiect a fost selectat de UNESCO în cadrul campaniei 2023 a Inițiativei Voluntari Internaționali pentru Patrimoniu.
  Participă studenți și tineri profesioniști cu vârste între 18 și 32 de ani, cu studii în domeniile artei, patrimoniului și arhitecturii“, se arată într-un comunicat de presă.
  Proiectul este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară și are ca parteneri Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte, Institutul Național al Patrimoniului, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Primăria Mușetești, Capital Vision Srl, German Arhitects & Partners, Muzeul Olteniei, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Liceul Paciurea.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: