spot_img
22.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăCulturaVIDEO Doina Lemny, în lacrimi la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa

  VIDEO Doina Lemny, în lacrimi la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa

  Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu reputatului istoric de artă Doina Lemny a avut loc luni, 29 mai, la amfiteatru instituției dce învățământ.

  Doina Lemny este doctor în istoria artei, specializată în arta secolului al XX-lea și în exegeza operei lui Constantin Brâncuși. Aceasta își desfășoară activitatea la Muzeul Naţional de Artă Modernă, Centrul Georges Pompidou din Paris, una dintre cele mai importante autorităţi ştiinţifice mondiale în opera lui Constantin Brâncuşi.
  Universitatea „Constantin Brâncuși“ este prima instituție de învățământ superior din Românânia care îi conferă titlul de Doctor Honoris Causa.
  Doina Lemny a avut un discurs emoționant în care a spus că-i dedică distincția primit fiului său, care s-a stins recent din viață. Aceasta nu și-a putut stăpâni lacrimile.

  O activitate prodigioasă

  „Activitatea sa prodigioasă, materializată în lucrări științifice, cărți și monografii recunoscute pe plan național și internațional (în special, în sfera exegezei brâncușiene), acțiunile de organizare a unor expoziții de excepție (mai multe dintre ele cu opere aparținând creatorului sculpturii moderne) în Franța și în alte țări, ca și participările sale în cadrul congreselor internaționale au avut ca efect benefic popularizarea în lume a creațiilor artistului cu origini gorjene, Constantin Brâncuși. Această activitate excepțională și prestigiul internațional de care se bucură istoricul de artă Doïna Lemny justifică pe deplin faptul de a i se acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa, de către Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu“, a transmis Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: