spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăEconomicAcționarii Minprest Rovinari, convocați la discuții de către CEO

  Acționarii Minprest Rovinari, convocați la discuții de către CEO

  Acționarii prestatorului de servicii al Complexului Energetic Oltenia, Minprest Serv Rovinari au fost convocați într-o ședință de către acționarul majoritar. Acesta este Complexul Energetic Oltenia, care deține 95% din acțiunile la prestatorul de servicii pentru carierele miniere. În urma discuțiilor va fi redactată o scrisoare de așteptări a acționarilor, respectiv CEO, sindicate și societăți economice. Documentul va fi depus ulterior la acționarul majoritar și va viza perioada 2022 – 2024. În scrisoarea de așteptări vor fi făcute propuneri cu privire la serviciile care vor fi prestate, numărul de salariați, relațiile cu comunitatea, repartizarea dividendelor și altele. Minprest și-a propus la un moment dat și reducerea dependenței față de bugetul Complexului Energetic Oltenia. Astfel, în 2022 contractele semnate cu terții ar fi trebuit să reprezinte 24% din buget, iar în 2023 sunt prognozate la 31%.

  Societatea Minprest Rovinari s-a înființat în anul 2002 ca societate pe acțiuni cu capital mixt, prin externalizarea serviciilor auxiliare din cadrul fostei C.N.L. Oltenia S.A. Târgu Jiu. Domeniul principal de activitate este activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora. Principalele activități secundare desfășurate de către Minprest Serv S.A. sunt: servicii profesionale de curățenie; servicii centrale termice; servicii de curățare-înlăturare vegetație uscată; servicii de exploatare și întreținere cale ferată; împăduriri; deratizare, dezinfecție și dezinsecție, etc.

  Societatea Minprest Serv S.A. este o întreprindere publică în sensul OUG nr. 109/2011, ce creează valoare economică și care acționează ca o companie cu scop comercial, societatea nu face parte din strategia guvernamentală sau locală din domeniul de activitate în care operează, nu îndeplinește obligații de serviciu public (nu există obligație și, prin urmare, nu există nici un angajament al S. Complexul Energetic Oltenia S.A. de asigurare a compensațiilor corespunzătoare sau de plată a obligației). Societatea este condusă de Adunarea Generală a Acționarilor și administrată de Consiliul de Administrație. Actualul manager al Minprest Serv Rovinari este Gabriel Gârjoabă, cu mandat până în 2023.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!