spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicActivități speciale de monitorizare la termocentrale

  Activități speciale de monitorizare la termocentrale

  În toate termocentralele din Complexul Energetic Oltenia sunt activități speciale de monitorizare a echipamentelor, după cutremur.

  Personal special desemnat verifică periodic aparatura utilizată. În caz de cutremur se va putea interveni mai repede pentru oprirea unor echipamente sensibile. Există și aparatură care beneficiază de automatizări și care este deconectată imediat de la alimentarea cu energie electrică. Astfel, sunt eliminate posibilele accidente.

  Este de amintit că, în urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter care a avut loc marți în Gorj, la Termocentrala de la Rovinari au existat decuplări la alimentarea de servicii generale. Potrivit Complexului Energetic Oltenia, realimentarea a fost reluată în 20 de minute, prin recuplarea transformatoarelor. Grupurile energetice au rămas în paralel pe toată perioada și protecțiile au funcționat corect.

  Termocentralele rămân în continuare în stare de alertă, având în vedere că activitatea seismică nu s-a diminuat și au existat sute de replici. Experții de la Institutul Național pentru Fizica Pământului încă nu au precizat cât vor mai dura cutremurele în județul Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!