spot_img
19 C
Târgu Jiu
duminică, mai 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicAdministrația CEO a respins cota de cărbune pentru noii salariați

  Administrația CEO a respins cota de cărbune pentru noii salariați

  Administrația Complexului Energetic Oltenia nu a fost de acord ca și noii angajați să beneficieze de cota de cărbune. A existat o propunere în acest sens venită din partea organizațiilor sindicale, însă Directoratul Complexului Energetic Oltenia a decis că numai salariații care au depus în termenul anunțat cereri vor putea să primească lignit la prețul de producție din CEO.

   

  „A existat această solicitare din partea sindicatelor, dar nu s-a putut face nimic legat de acordarea cotei de cărbune. Cine nu a depus cerere până la termenul stabilit, nu beneficiază de cota de cărbune de 10 tone. Cei care au venit în companie din vară încoace sunt vizați. Administrația nu a fost de acord cu acest lucru și se rămâne pe deciziile anterioare. Acum lumea caută combustibil mai ieftin”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

  Termenul pentru ridicarea cotelor de cărbune de către salariații Complexului Energetic Oltenia se apropie de final. Fiecare angajat al companiei energetice are dreptul la o cantitate de cărbune pentru încălzirea de iarnă. A fost însă nevoie să fie depusă o cerere prealabilă până la jumătatea lunii iulie a acestui an. Cota de cărbune este de 10 tone la un preț de 1.660 de lei. Mai poate fi obținut un plus de două tone, la un preț de 252 de lei tona. Ridicarea cotelor de cărbune trebuie să fie finalizată până la finalul lunii viitoare. Au fost depuse peste 5.000 de cereri pentru ajutorul de încălzire pe bază de cărbune.

  „Transportul cantității de cărbune achiziționate este în sarcina salariatului, livrarea efectuându-se conform programului stabilit de conducerea subunității/carieră. Livrarea cantităţii de cărbune achiziţionată se va efectua într-o perioadă de maxim 2 zile şi în maxim 2 transporturi. În funcție de numărul de cereri depuse și data înregistrării cererii, programarea va fi aprobată de conducerea subunității/carierei, astfel încât până la data de 30.11.2022 să se poată efectua livrarea întregii cantităţi de cărbune către salariaţi. Această programare va fi afişată la sediul fiecărei subunități/carieră. Salariaților care au cumpărat cărbune li se va reţine contravaloarea facturii emise pentru cantitatea ridicată, pe statul de plată, în patru rate consecutive, începând cu luna următoare lunii în care a fost ridicată cota de cărbune. Salariatul beneficiază de posibilitatea de achiziţionare de cărbune şi îl poate ridica doar în perioada în care are calitatea de angajat al Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A.”, potrivit Regulamentului de acordare a cotei de cărbune la CEO.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: