spot_img
29.6 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăPoliticFemeia, tot mai implicată în viața politică

  Femeia, tot mai implicată în viața politică

  Proiectul PSD ce vizează promovarea femeilor în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat, precum și pe listele electorale ale partidelor politice, mai face un pas. Modificarea acestei legi aduce avantaje femeii. Președintele OFSD Gorj, Anca Bordușanu, susține că femeile de succes își pot aduce contribuția pentru o societate mai bună.

  „OFSD Gorj salută inițiativa Partidului Social Democrat de a promova femeile în toate domeniile de activitate, prin depunerea la Parlament, de către președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu și a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse- Gabriela Firea, a unui proiect în acest sens.
  Astfel, în urma adoptării acestui proiect de modificare a mai multor Legi, ar urma ca 30% dintre posturile de membru în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat să fie rezervate femeilor.
  Astfel, dacă numărul total al membrilor este 5, va exista cel puțin o femeie!
  Cote de gen pe care alte state europene le-au reglementat de mult.
  Totodată, prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidați ale partidelor politice, la alegerile locale. Așadar, trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor.
  Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administrație, este momentul ca egalitatea de șanse să nu rămână doar o vorbă.
  Acest proiect este benefic pentru toate femeile din România, indiferent de domeniul de activitate în care activează sau de opțiunile politice. Doamnele merită și pot mai mult!”, a fost mesajul transmis de președinta OFSD Gorj, Anca Bordușanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!