spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, februarie 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicANRE și Ministerul Energiei, raportări diferite pe tema producției viitoare de energie...

  ANRE și Ministerul Energiei, raportări diferite pe tema producției viitoare de energie pe bază de cărbune

  Discrepanțe majore între un raport întocmit de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și o declarație a ministrului Energiei, pe tema producției de energie pe cărbune, în viitor. Fiecare raportează, pentru 2026, alte procente, în ceea ce privește producerea energiei pe bază de cărbune, pentru Sistemul Energetic Național.

  În timp ce ANRE estimează o producție pe bază de cărbune de 5,2%, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că, în 2026, cărbunele va conta în proporție de 0,3%  în schema energetică.
  Deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta trage un semnal de alarmă, demonstrând că, prin cele asumate, cele două entități nu comunică între ele.
  „Faptul că se închid capacități fără să punem nimic în loc este un atentat la siguranța energetică a acestei țări. Ați comunicat titularului faptul că, potrivit graficului, în 2026 producerea energiei pe cărbune va avea un procent de 5,2%, în timp ce ministrul își asuma 0,3%. E o diferență cam mare. Nu înțeleg dacă în acest domeniu se vorbește pe aceeași limbă. Avem o problemă, când două instituții dau niște cifre atât de diferite. Încă o dată, este foarte clar că există această necesitate pe care și ministrul a înțeles-o, de a renegocia planul de restructurare. Nu se poate ca, în 2026, să avem acest procent, pur și simplu piața nu este pregătită pentru așa ceva.”, a transmis, de la tribuna Parlamentului, deputatul Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: