spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicAproximativ 3.000 de angajați s-ar putea pensiona de la CEO în perioada...

  Aproximativ 3.000 de angajați s-ar putea pensiona de la CEO în perioada următoare

  Mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-ar putea pensiona în perioada următoare, ca urmare a aplicării Legii 197 din 2021. Potrivit lui Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului „Solidaritatea 2013”, de la Complexul Energetic Oltenia, pensionările au fost întârziate 2 ani de zile, prin neaplicarea Legii 197 din 2021.

  Acum toată lumea din sectorul de producție beneficiază de recunoașterea faptului că au muncit în condiții speciale de muncă, în ciuda faptului că angajatorul nu a acordat grupele de muncă și nu a achitat contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale.

  Conform estimărilor administrației și sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia, aproximativ 3.000 de salariați vor beneficia, în perioada imediat următoare, de prevederile Deciziei numărul 2, emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la interpretarea și aplicarea Legii 197 din 2021. Decizia se aplică și celor care au ieșit la pensie.

  „Va trebui să existe și o recalculare a pensiilor aflate deja în plată. De la Complexul Energetic Oltenia vor avea 2.500 – 3.000 de persoane care se vor încadra la pensionare în baza Legii 197. Erau 4.000 la un moment dat, dar au mai ieșit la pensie în ultimii 2 ani, prin îndeplinirea condițiilor, dar și cu Legea 74.”, conform lui Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Cariera Minieră Lupoaia din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: