spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăEconomicBugetul CEO, modificat pentru acordarea unor sume mai mari pentru lucrări de...

  Bugetul CEO, modificat pentru acordarea unor sume mai mari pentru lucrări de revizii

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) a alocat fonduri mai mari pentru efectuarea de reparații ale utilajelor din sectorul minier.

  Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a menționat, într-o emisiune de la Gorj Tv, că a solicitat rectificarea bugetului în acest sens, dar o mare problemă este că furnizorii de materiale și piese nu fac față solicitărilor:

  „Starea tehnică a utilajelor din sectorul minier nu este cea mai bună și nu este cea pe care ne-o dorim. Nu au fost surse de finanțare pentru efectuarea reviziilor.
  Am început în urmă cu doi ani un program de revizie a utilajelor miniere și încercăm să trecem cu toate utilajele prin acest program de reparații și revizii anuale și să le aducem la o stare tehnică corespunzătoare.
  Cererea noastră într-un timp scurt la furnizorii de servicii și furnizorii de produse este foarte mare și nu au capacitatea să o satisfacă.

  Am solicitat un buget rectificativ, ca cheltuielile cu baza materială să crească, la fel sumele pentru activitatea de reparații, dar nu există partener care să ne asigure baza materială solicitată“.

  De ce nu s-au făcut investiții

  Daniel Burlan a precizat că starea utilajelor se va modifica într-un termen de un an: „Sper ca, până la sfârșitul anului 2023, să discutăm de o altă stare tehnică“.

  Acesta a declarat că nu s-au făcut investiții deoarece s-a tot vorbit de închiderea mineritului: „Nu s-au făcut investiții, pentru că mereu s-a spus că se renunță la energia pe cărbune, dar s-a demonstrat și acum că este cea mai sigură sursă de energie și dovada este că și decidenții politici vorbesc de situația de la CEO, care asigură producția de energie electrică“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: