spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicCamera Deputaților decide ce se va întâmpla cu personalul îmbătrânit de la...

  Camera Deputaților decide ce se va întâmpla cu personalul îmbătrânit de la CEO

  Camera Deputaților va decide marți ce se va întâmpla cu personalul îmbătrânit de la Complexul Energetic Oltenia. Se reiau dezbaterile la Comisia de Muncă pe tema proiectului de Lege PLX 618 care reglementează condițiile de pensionare de la companiile din domeniul minier, energetic și din alte sectoare unde există condiții speciale de muncă.

  Comisia de Muncă va trebui să asigure o formă corespunzătoare legii prin asumarea amendamentelor și să trimită legea la vot în plenul Camerei Deputaților. Unii lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia sunt sceptici că legea va fi votată în favoarea lucrătorilor din compania energetică.

  „Situația disperată în care se află majoritatea salariaților din C.E.Oltenia, în contextul în care compania este supusă unui PROGRAM DE ÎNCHIDERE ACCELERAT a grupurilor energetice pe cărbune, forța de muncă din subunitățile de producție este una dintre cele mai îmbătrânite și îmbolnavite dintre toate celelalte activități din industria românească, lipsurile și eforturile din fluxul de producție sunt din ce în ce mai mari, stresul și afecțiunile acumulate în ultima perioadă au depășit de mult limitele unor condiții de muncă și de viață decente și mai ales în siguranță, iar speranța de viață este redusă sub cel mai jos prag, în comparație cu celelalte categorii profesionale din România!”, a declarat Manu Tomescu, lider sindical de la Sucursala Electrocentrale Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia. Legea ar trebui să reducă vârsta de pensionare în minerit și energie. Astfel, lucrătorii ar trebui să se poată pensiona la 52 – 53 de ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!