spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicCâți angajați vor pleca în acest an de la CEO

  Câți angajați vor pleca în acest an de la CEO

  Peste 700 de salariați vor pleca în acest an din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). 300 de angajați vor beneficia de plăți compensatorii, iar restul vor ieși la pensie: „Anul acesta vor pleca în jur de 740 de salariați. 300 vor pleca cu plăți compensatorii, iar diferența o va reprezenta cei care îndeplinesc condiții de pensionare“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

  Negocieri cu sindicatele pentru compensațiile acordate celor disponibilizați

  Deocamdată nu se cunoaște cuantumul compensațiilor bănești care vor fi acordate, urmând ca acestea să se stabilească în urma discuțiilor cu sindicatele: „Încă nu s-a finalizat negocierea cu organizațiile sindicale cu privire la cuantumul compensațiilor oferite. Au fost invitați să începem negocierea programului de restructurare în care vom stabili criteriile și nivelul plăților compensatorii. Săptămâna viitoare vor începe negocierile“, a adăugat Daniel Burlan, la o emisiune de la Tele 3.

  Numărul persoanelor care vor pleca de la CEO ar putea să fie chiar mai mare. „Au fost ani în care s-a depășit programul de restructurare. Au fost ani în care s-au făcut chiar două programe de restructurare“, a spus managerul CEO.

  Personalul disponibilizat ar putea să beneficieze de venituri de completare

  Persoanele disponibilizate ar putea să beneficieze de venituri de completare până la ieșirea la pensie: „Există solicitări din partea sindicatelor și am văzut că există și o voință a tuturor parlamentarilor pentru prelungirea vechii Ordonanțe 36 care prevedea venituri de completare până la nivelul a 24 de luni pentru salariații care vor fi disponibilizați prin programul de restructurare.

  Salariații Complexului Energetic Hunedoara beneficiază de astfel de facilități. Poate fi modificată legea și poate fi introdus și Complexul Energetic Oltenia. la momentul la care se stabilește numărul de personal care va beneficia de astfel de venituri de completare se va emite o hotărâre de guvern cu prevederea numărului de personal la momentul în care se produce disponibilizare“, a declarat managerul CEO.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: