spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicCea mai bună perioadă pentru CEO din acest an. Producția a depășit...

  Cea mai bună perioadă pentru CEO din acest an. Producția a depășit 1.300 MW

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) traversează cea mai bună perioadă de la începutul anului și până în prezent. „Funcționăm cu două grupuri la Rovinari, două la Turceni, un cazan la Ișalnița și un grup la Craiova II. Avem o putere medie orară de 1.350 Megawați. Livrăm în sistemul energetic național 1.250 MW putere medie orară. Este cea mai bună perioadă de la începutul anului și până în prezent. Am spus de mai mult timp că începând cu luna iulie vom avea un alt regim de funcționare în care vom completa grupurile“, a spus Daniel Burlan, managerul CEO.

  Prețul energiei electrice a crescut cu 70-80%

  Și prețul energiei electrice a mai crescut în ultima perioadă. „Prețul a crescut pe Piața Zilei Următoare cu 70-80%. Nu este un preț care să ne acopere costurile în totalitate, cuprinzând și Certificatele de CO2, dar față de prețurile care au fost de 70 de lei în anumite perioade, acum este un alt preț“

  Capacitatea CEO este de 3.000 MW

  Capacitatea maximă a CEO în acest moment este de 3.000 de MW. „La ora aceasta sunt funcționale trei grupuri la Rovinari cu o putere de 330 MW, patru grupuri la Turceni cu o putere de 33MW. Avem un grup în reparație la Ișalnița, dar avem în funcțiune un grup de 315 MW. Din păcate nu este nevoie în sistem de o cantitate așa de mare de energie electrică, dar cu timpul se va reduce și hidraulicitatea. Cum ne-am obișnuit, în perioada de vară greul apasă pe umerii Complexului Oltenia“, a precizat Daniel Burlan.

  Joi, 2 iulie, cererea de energie electrică pe piață a ajuns la 8.000 de MW. Creșterea consumului este pusă pe seama funcționării aparatelor de aer condiționat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!