spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăEconomicCei 1800 de angajați CEO încadrați pe perioadă determinată, la un pas...

  Cei 1800 de angajați CEO încadrați pe perioadă determinată, la un pas de a le fi prelungite contractele 

  Administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO) a anunțat sindicatele că va prelungi contractele celor 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată. Mai este, însă, un singur hop, votul deputaților. 

  Anunțul că cei 1800 de angajați pe perioadă determinată ai CEO vor beneficia de prelungirea contractelor a fost făcut în ședința de marți dintre administrație și sindicate. Contractele expiră pe 30 iunie și vor fi prelungite de mâine, prin act adițional, până la finalul acestui an.

  Ultimul hop, votul deputaților

  Totuși, mai există o condiție, ca miercuri să fie votat, la Camera Deputaților, un amendament la proiectul de lege privind aprobarea OUG 27, care plafonează cheltuielile cu salariile la companiile de stat. Amendamentul, depus de parlamentarii PSD de Gorj, propune ca producătorul de energie din Oltenia să fie exceptat de la plafonarea cheltuielilor salarile. Deputatul de Gorj Mihai Weber a făcut, zilele trecute, un apel la toți colegii parlamentari să susțină, prin vot, amendamentul: „Alături de colegii mei parlamentari, domnii Cristinel Rujan și Claudiu Manta, am depus un amendament la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2023, care să permită conducerii Complexului Energetic Oltenia alocarea bugetului pentru salariile celor 1800 de oameni, care altfel nu ar mai putea fi plătiți. Fac, astfel, un apel public către toți parlamentarii gorjeni să lase deoparte orgoliile și ambițiile și să susțină acest proiect! Lipsa de acțiune este mult mai periculoasă decât orice demers, de aceea, cei care până acum s-au priceput doar să critice au șansa ca împreună cu grupurile parlamentare pe care le reprezintă sa facă ceva pentru gorjenii care riscă să rămână pe drumuri”, a transmis deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: