spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicCentralele eoliene au scos CEO din schemă și pe ger

  Centralele eoliene au scos CEO din schemă și pe ger

  Condescu: Energia eoliană, cel mai mare pericol economicComplexul Energetic Oltenia nu mai este ce era pe vremuri în perioada de iarnă, când, în perioadele de iarnă cu temperaturi extreme, creștea producția de energie electrică și asigura necesarul existent la nivel național.

  În ultimele zile, centralele eoliene au luat locul Complexului Energetic Oltenia. Acest lucru a fost posibil, pentru că vântul a suflat cu putere în majoritatea zonelor țării și, în special, în sud-est, acolo unde sunt cele mai mari parcuri eoliene. Astfel, a fost acoperit necesarul intern și s-a și exportat. Condiția este, însă, să sufle vântul cu putere, iar pe asta nu se poate nimeni baza, astfel de situații fiind destul de rare, de-a lungul unui an.

  În momentul de față, Complexul Energetic Oltenia funcționează cu numai 4 grupuri energetice din 7 disponibile. Sunt în funcțiune două grupuri energetice la Termocentrala Rovinari și câte un grup la termocentralele din Turceni și Ișalnița.

  La Termocentrala Rovinari sunt pornite grupurile energetice numerele 3 și 4. La Termocentrala Turceni este în funcțiune grupul energetic numărul 4, iar la Sucursala de la Ișalnița este pornit grupul energetic numărul 7. Livrările medii trec de 700 de MW. Complexul Energetic Oltenia mai are la dispoziție trei grupuri energetice, însă ar fi nevoie și de cărbune pentru a le pune în funcțiune. Sunt însă două cariere miniere unde au avut loc evenimente și acestea au afectat activitatea. Este vorba de Cariera Roșiuța unde s-a prăbușit un mal de pământ și Cariera Tismana unde benzile de la un circuit de transport au cedat.

  Producția de energie luni

  Consum: 8094 MW    Productie: 9416 MW    Sold schimb: -1322 MW

  27.53% Hidro – 2592 MW

  26.33% Eolian – 2479 MW

  19.00% Hidrocarburi – 1789 MW

  14.86% Nuclear – 1399 MW

  11.38% Cărbune – 1071 MW

  0.71% Biomasa – 67 MW

  0.19% Foto – 18 MW

  0.00% Instalatii de stocare – 0 MW

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: