spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO a urcat pe locul al doilea în rândul producătorilor de energie...

  CEO a urcat pe locul al doilea în rândul producătorilor de energie electrică

  Complexul Energetic Oltenia a urcat pe locul al doilea în clasmentul producătorilor de energie electrică din România. După o perioadă de aproximativ o lună de zile, în care s-au aflat pe la mijlocul clasamentului sau chiar înspre coadă, acum termocentralele pe bază de cărbune sunt la putere.

  Complexul Energetic Oltenia produce 90% din energia electrică pe bază de cărbune de la nivel național. În momentul de față, la CEO se funcționează cu un total de 6 grupuri energetice. Jumătate din acestea sunt pornite la Termocentrala de la Rovinari și câte unul la Turceni, Ișalnița și Craiova.

  La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3, 4 și 6. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale Turceni este pornit grupul energetic numărul 7. Tot grupul energetic numărul 7 este funcțional la Termocentrala de la Ișalnița, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova se produce energie cu ajutorul grupului numărul 1. Ar mai putea fi puse în funcțiune cel puțin 2 grupuri energetice, dacă ar exista suficient cărbune în depozite. Este, însă, nevoie ca la nivelul Complexului Energetic Oltenia să fie disponibilă, până la finalul lunii viitoare, o cantitate de peste un milion de tone de lignit. Acesta este stocul de siguranță obligatoriu înainte de debutul sezonului rece.

  Producția de energie

  26.71% Hidro – 1718 MW
  21.94% Cărbune – 1411 MW
  21.49% Nuclear – 1382 MW
  19.65% Hidrocarburi – 1264 MW
  7.94% Eolian – 511 MW
  1.31% Foto – 84 MW
  0.96% Biomasă – 62 MW

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: