spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO cere aviz pentru amplasarea panourilor fotovoltaice

  CEO cere aviz pentru amplasarea panourilor fotovoltaice

  Panouri solare pe haldele de steril

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) a solicitat avizul, Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, pentru a amplasa panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 40 de hectare de teren, pe halda de steril din Bohorelu.

  „Am primit documentația din partea Complexului Energetic Oltenia, pentru a le da avizul, în vederea folosirii a 40 de hectare de teren, în vederea amplasării de panouri fotovoltaice în zona Dragotești și urmează ca să se mai solicite și pentru zona Rovinari, pentru 30 de hectare. Instituția noastră trebuie să elibereze un aviz că terenul nu este productiv și că nu necesită scoatere din circuitul agricol și își pot amplasa panourile“, a spus Valentin Priporeanu, la o emisiune de la 1 Plus Tv.

  CEO nu a mai redat terenuri în circuitul agricol

  CEO nu a mai investit, în ultimii ani, în redarea terenurilor afectate de lucrările miniere în circuitul agricol: „În ultimii ani nu s-au mai redat terenuri în circuitul agricol. Acest lucru se datorează, probabil, lipsei finanțărilor și a problemelor cu exproprierilor. Necesită o serie de investiții. Au fost făcute, de obicei, împăduriri cu salcâm, pentru a se consolida terenurile“, a mai precizat Valentin Priporeanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: