spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO e aproape să își realizeze stocurile de cărbune pentru perioada de...

  CEO e aproape să își realizeze stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă

  Complexul Energetic Oltenia este foarte aproape să își constituie stocurile de cărbune de siguranță pentru perioada de iarnă. Companiile energetice sunt obligate de către Guvern să constituie stocuri de combustibil, pentru a fi pregătite la debutul sezonului rece. Astfel, este obligatoriu ca în depozite să se regăsească anumite cantități de cărbune, gaze naturale, păcură, etc., pentru a nu exista sincope în aprovizionare și livrarea de agent termic sau energie electrică la nivel național.

  Complexul Energetic Oltenia trebuie să aibă asigurate, până la finalul acestei luni, 730.000 de tone de cărbune atât în depozitele de la surursalele electrocentrale, cât și în depozitele de la subunitățile miniere. În mod evident, cea mai mare cantitate de lignit trebuie să fie la termocentrale. Este vorba de 630.000 de tone, iar restul la carierele miniere.

  Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, în momentul de față se află în depozitele CEO o cantitate de 600.000 de tone de lignit. Cea mai mare parte este la termocentrale, adică 530.000 de tone, iar 70.000 de tone la depozitele unităților miniere. Așadar, mai este nevoie de 30.000 de tone de cărbune la cariere și 100.000 de tone la depozitele din termocentrale, pentru ca, la nivelul Complexului Energetic Oltenia să fie asigurate stocurile obligatorii până la 1 noiembrie, înainte de debutul sezonului rece, când se așteaptă o creștere a cererii de energie electrică și mai ales termică.

  La actuala capacitate a CEO, stocurile vor putea fi atinse lejer în câteva zile, însă, în paralel, cărbunele este folosit pentru activitatea curentă, deci este și consumat pentru a produce energie electrică la Turceni, Rovinari și Ișalnița. Este de amintit și faptul că, la nivelul Complexului Energetic Oltenia, stocurile obligatorii pentru sezonul de iarnă 2022 – 2023 sunt sub cele din sezonul precedent, când societatea a fost obligată să dețină în depozite un milion de tone de cărbune.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!