spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO e pe locul al treilea în clasamentul național al producătorilor de...

  CEO e pe locul al treilea în clasamentul național al producătorilor de energie

  Complexul Energetic Oltenia este, în continuare, în topul producătorilor de energie electrică. În ciuda faptului că este o perioadă în care energia hidrocentralelor și cea eoliană are prioritare, termocentralele pe cărbune sunt în față.

  Complexul Energetic Oltenia se află pe locul al treilea în clasamentul național al producătorilor de energie electrică. Se funcționează în medie cu 3 grupuri energetice în Gorj și Dolj. Producția este însă una redusă la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de 600 de MW .CEO produce 90% din totalul energiei pe bază de cărbune din România.

  Compania energetică are, încă, la dispoziție 5 grupuri energetice, în timp ce, în urmă cu 3 ani, avea 11 grupuri. Acestea au fost închise treptat, dintre care unele au fost dezafectate și nici nu mai există. Până la finalul anului 2025 vor mai rămâne la Complexul Energetic Oltenia doar trei grupuri energetice. Vor fi două grupuri la Termocentrala de la Rovinari și un grup la Termocentrala de la Turceni. La Ișalnița se propune construirea unei centrale pe gaze naturale cu o putere de 850 MW.  Un grup pe gaze naturale este anunțat și pentru Termocentrala de la Turceni. Totul este momentan în faza constituirii firmelor care vor realiza investițiilor, respectiv mai mult în fază de proiect. Reorganizarea Complexului Energetic Oltenia și noile investiții sunt prevăzute într-un Plan de restructurare și decarbonare aprobat de către Comisia Europeană. CEO este beneficiar de ajutoare financiare de stat, folosite în principal în ultimii ani pentru plata certificatelor de CO2.

  Producția de energie din țară

  Consum: 6101 MW    Producție: 7054 MW    Sold schimb: -953 MW

  53.32% Hidro – 3761 MW

  19.65% Nuclear – 1386 MW

  10.77% Cărbune – 760 MW

  7.78% Eolian – 549 MW

  5.97% Hidrocarburi – 421 MW

  1.98% Foto – 140 MW

  0.52% Biomasă – 37 MW

  0.00% Instalații de stocare – 0 MW

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!