spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 14, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO externalizează parțial mentenanța de la Termocentrala Turceni

  CEO externalizează parțial mentenanța de la Termocentrala Turceni

  Complexul Energetic Oltenia a aprobat externalizarea parțială a mentenanței la grupurile energetice aflate în administrarea Sucursalei Electrocentrale de la Turceni.

  Este nevoie de service specializat pentru echipamente și sincronizarea grupurilor numerele 4, 5 și 7. Se încearcă semnarea unui contract de prestări servicii de mentenanță și intervenție la avarii la grupurile energetice până la finalul acestei luni. Bugetul este de peste 264.000 de lei.

  „Este necesară contractarea unor activități de service în Turceni pentru sistemele de protecţie, excitaţie și sincronizare ale generatoarelor grupurilor energetic nr. 4, 5 și 7 din următoarele motive: Nu există capabilitatea gestionării cu personalul propriu a instalaţiilor menţionate anterior pentru revizii complete în condiţii de garantare a siguranţei în exploatare a generatorului, fiind în imposibilitatea de a realiza lucrările de revizie anuală conform normativelor energetice în vigoare la sistemele de excitaţie, protecţie și sincronizare de la grupurile 4, 5 și 7. Echipamentele actuale sunt scoase din fabricaţie din anul 2002, nu se mai asigură specializare de personal; o specializare implică costuri foarte mari și nu garantează că în 5 zile se poate forma un specialist ce să poată garanta complet intervenţiile la orice tip de defect.

  Sunt activități complexe ce necesită experienţa PIF de minim 3 ani și cunoștiințe profunde de energetică, electronică și calculatoare. Serviciul va include verificări anuale complete și intervenţii accidentale cu garantarea funcţionarii în condiţii de siguranţă de către ingineri specialişti cu experienţă în service și PIF de minim 5 ani pentru astfel de instalaţii.

  Intervenţiile la evenimente de avarie vor fi eliminate prompt, în timp scurt și nu vor conduce la perioade mari de indisponibilizare a grupului. Sistemul de protecţie REG 216 – este necesar service pentru revizia anuală completă conform normativelor energetice actuale”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!