spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO funcționează de câteva zile cu 4 grupuri energetice

  CEO funcționează de câteva zile cu 4 grupuri energetice

  Complexul Energetic Oltenia funcționează, de câteva zile, cu numai patru grupuri energetice.

  Motivul este legat de oprirea Sucursalei Electrocentrale de la Craiova. Aici era folosit, pentru producerea de energie electrică, grupul numărul 1. Au loc unele lucrări de mentenanță, motiv pentru care sunt în funcțiune blocurile energetice de la numai 3 termocentrale. Este vorba de două grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și câte unul la termocentralele de la Turceni și Ișalnița.

  La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt pornite grupurile energetice numere 3 și 6. La Termocentrala de la Turceni este funcțional grupul energetic numărul 4, iar la Sucursala Electrocentrale Ișalnița e pornit grupul energetic numărul 7. Producția medie la Complexul Energetic Oltenia este de o mie de MWh, iar livrările se apropie de 900 de MWh.

  Din păcate, Cariera Minieră Roșia își desfășoară, în continuare, activitatea în condiții dificile. Acordul de Mediu este suspendat și nu se mai poate intra în fronturi noi de lucru. În curând, se vor epuiza toate activitățile care mai pot fi realizate pentru ca personalul să aibă de lucru. La Cariera Minieră Roșia activează 1.200 de mineri. Este cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia și din țară și principalul furnizor de cărbune al Termocentralei de la Rovinari. Cantități mai mici de cărbune ajungeau inclusiv la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.

  Șefii Complexului Energetic Oltenia speră ca activitatea carierei miniere să fie reluată în curând, în baza unei decizii favorabile a instanței de judecată. Este de precizat că, după ce a rămas fără Cariera Roșia, Termocentrala de la Rovinari a început să funcționeze cu două grupuri în loc de trei. Și producția de energie de la CEO s-a redus, în ultima lună, de la 1.700 de MWh la 1.000 MWh.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: