spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO, locul II pe țară la producția de energie

  CEO, locul II pe țară la producția de energie

  Complexul Energetic Oltenia a ajuns, în aceste zile, să producă un sfert din producția de energie electrică a țării, clasându-se pe locul II pe țară.

  Este vorba de o producție care se apropie de 1.700 de MWh, un adevărat record al ultimilor ani. Acest lucru este posibil prin punerea în plus în funcțiune a două grupuri energetice, respectiv unul la Termocentrala de la Rovinari și unul la Termocentrala de la Turceni. Astfel, s-a ajuns la un total de 7 grupuri energetice. Al optulea grup energetic ar putea fi pus în funcțiune, doar dacă ar exista suficient cărbune în depozitele de la sucursalele electrocentrale. Compania va extrage, anul acesta, cu 900.000 de tone de lignit în plus față de producția anunțată inițial.

  Pe locul al doilea la nivel național

  Complexul Energetic Oltenia a urcat pe locul al doilea la nivel național și se menține pe podiumul producătorilor de energie pentru că nu are competitori. În urmă cu 5 – 6 ani, Complexul Energetic Oltenia nu avea probleme să producă și să livreze în medie 2.000 de MWh și chiar să depășească Hidroelectrica, în perioadele critice pentru Sistemul Energetic Național. Este vorba de temperaturile extreme, fie prea frig, fie prea cald, cum este cazul perioadei de față, când este avertizare de caniculă și în unele zone seceta și-a făcut simțită prezența, hidrocentralele fiind afectate de scăderea debitului de apă al râurilor.

  Producția de energie a României, pe categorii de producători:
  29.07% Hidro – 2032 MW
  24.52% Cărbune – 1714 MW
  19.03% Nuclear – 1330 MW
  15.75% Hidrocarburi – 1101 MW
  6.77% Eolian – 473 MW
  4.24% Foto – 296 MW
  0.62% Biomasa – 43 MW

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: