spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO menține 7 grupuri energetice în funcțiune

  CEO menține 7 grupuri energetice în funcțiune

  Complexul Energetic Oltenia menține de două săptămâni în funcțiune un total de 7 grupuri energetice, inclusiv cel de la Termocentrala Craiova. Aceasta e fost însă externalizată din Complexul Energetic Oltenia la începutul lunii noiembrie.

  În momentul de față, la nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt în funcțiune trei grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, două grupuri energetice la Sucursala Electrocentrrale Ișalnița, respectiv grupul energetic de la Termocentrala Craiova.

  La Termocentrala de la Rovinari sunt pornite grupurile energetice numerele 3,4 și 6. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale Turceni funcționează grupurile energetice numerele 5 și 7. La Ișalnița produce curent electric grupul numărul 7, iar la Societatea Electrocentrale de la Craiova grupul energetic numărul 1.

  Producția medie este de 1.500 de MWh, iar livrările de 1.300 de MWh. Complexul Energetic Oltenia asigură 90% din producția națională de energie electrică pe bază de cărbune. Aceasta se află în continuare pe locul al doilea în clasamentul național cu o cotă de 24% din total, după Hidroelectrica.

  Stocuri pentru iarnă

  Complexul Energetic Oltenia are în depozitele de la carierele miniere și de la sucursalele electrocentrale aproape 900.000 de tone de cărbune. Acesta este stocul de siguranță pentru perioada de iarnă. Cantitatea minimă obligatorie este de 730.000 de tone, conform obligațiilor rezultate dintr-un act normativ emis de către Guvern. Companiile energetice trebuie să constituie stocuri de combustibil pentru a face față sezonului rece și perioadelor cu temperaturi foarte scăzute. În fapt, singura companie care este capabilă să producă energie electrică indiferent de condițiile meteorologice este Complexul Energetic Oltenia. Abia la minus 25 de grade încep problemele și pentru carierele miniere din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!