spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO monitorizează noxele la termocentrale

  CEO monitorizează noxele la termocentrale

  Complexul Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru achiziția serviciilor de măsurare a noxelor emise de către termocentrale. Astfel de măsurători vor fi efectuate în gazele de ardere la toate termocentralele care au grupuri energetice în funcțiune. Este vorba de sucursalele de la Rovinari, Turceni și Ișalnița.

  Bugetul aprobat în momentul de față asigură achiziția serviciilor de determinare a emisiilor pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Monitorizarea noxelor este o obligație prevăzută în acordul integrat de mediu și în directivele europene de mediu.

  Se a face „Determinarea emisiilor de mercur, cloruri gazoase exprimate ca HCL, HF, metale si metaloizi, cu excepția mercurului din gazele de ardere de la grupurile energetice din cadrul SE Rovinari”, conform Complexului Energetic Oltenia. La toate grupurile energetice vor avea loc determinări trimestriale. Se vor face măsurători la coșul de la instalația de desulfurare, respectiv la cota 77 metri. Rapoartele de mediu trebuie să fie elaborate până la finalul acestui an. Măsurătorile sunt necesare pentru stabilirea celor mai bune tehnici pentru reducerea emisiilor sau încadrarea în norme. Astfel, companiile sunt obligate ca, periodic, să instaleze cele mai bune echipamente existente pe piața de profil, în vederea reducerii noxelor.

  Complexul Energetic Oltenia este compania din România care achită, an de an, un număr ridicat de certificate de CO2, având în vedere că este considerat un mare poluator. De la înființare și până în prezent, Complexul Energetic Oltenia a cheltuit peste 1,5 miliarde de euro pe certificatele de CO2. Ca urmare a lipsei fondurilor pentru plata taxei de poluare, Complexul Energetic Oltenia a fost nevoit să apeleze la ajutoare de stat la un moment dat. Din acest motiv, Comisia Europeană a obligat statul român să implementeze un plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Acesta este în curs de implementare. Prevede închiderea de capacități, reducerea numărului de salariați și realizarea de investiții noi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: