spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO nu vrea să cedeze terenuri pentru parcuri industriale

  CEO nu vrea să cedeze terenuri pentru parcuri industriale

  Sunt șanse reduse ca terenuri de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) să ajungă la autoritățile locale. Suprafețele de teren din zonele miniere ar putea să fie folosite pentru amenajarea de parcuri industriale. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu, a declarat că este puțin probabil ca, în perioada imediat următoare, autoritățile locale să ajungă la înțelegeri cu șefii Complexului Energetic Oltenia, pe tema preluării unor terenuri care nu mai sunt folosite. Sute și mii de hectare de pământ ar putea să fie utilizate pentru diferite activități industriale și pentru a fi puse la dispoziția potențialilor investitori.

  „Complexul Energetic Oltenia nu vrea să cedeze terenuri pentru parcuri industriale. Acolo sunt alte situații. Unele poate sunt folosite drept garanții bancare. Dar, în general, foarte puține active au ajuns în ultimii ani la autoritățile locale, de la Complexului Energetic Oltenia, chiar dacă CEO nu le mai folosește”, a declarat Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj.

  În prezent, există un singur parc industrial în Gorj. Este vorba de Parcul Industrial Gorj, cu sediul la Bumbești-Jiu. În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale și astfel și în județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren și 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrate de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj, care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbeşti-Jiu. Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat pe teritoriul oraşului Bumbeşti-Jiu, în zona de sud-est a oraşului. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt: activităţi de prelucrări mecanice, activităţi de producție în diferite domenii, activităţi pentru industria uşoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale diverse, activităţi de manipulare –depozitare și activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare. Ulterior, Parcul a primit o suprafață generoasă de teren și în comuna Bălești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!