spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăEconomicCEO și-a propus să facă profit în 2022

    CEO și-a propus să facă profit în 2022

    Complexul Energetic Oltenia și-a propus, anul acesta, un profit de 215 milioane de lei brut, față de ultimul an, când a înregistrat pierderi.

    Profitul este posibil, ca urmare a vânzărilor energiei la prețuri mari, potrivit conducerii companiei energetice. Trecerea pe plus a Complexului Energetic Oltenia are, însă, legătură și cu faptul că este beneficiar de ajutoare financiare de stat. Și anul acesta compania a primit o jumătate de miliard de euro. A cheltuit din fonduri proprii 188 de milioane de euro.

    Astfel, având la dispoziție și sumele pentru plata certificatelor de CO2, șefii companiei au fundamentat, pentru anul 2022, un Buget care prevedere un rezultat brut de peste 200 de milioane de lei. Pentru o companie de nivelul Complexului Energetic Oltenia, nu este o sumă uriașă, dar faptul că societatea și-a propus profit în 2022 a avut cele mai multe efecte pentru personal și a influențat direct negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Acesta prevede acordarea unor drepturi anterioare și chiar creșteri de venituri pentru anul curent. Prin urmare, nici nu exista o altă variantă pentru companie, dacă s-a negociat cu sindicatele o creștere a veniturilor pentru cei peste 11.000 de mineri și energeticieni.

    Măsuri necesare

    Pentru a rămâne pe profit compania, va fi nevoie de vânzări bune de energie și de închiderea de grupuri pe cărbune și de cariere miniere. Acest lucru va avea ca efect scăderea numărului de certificate de CO2, plătite an de an de către companie. Până în 2026, termocentralele CEO vor mai produce în jur de 3 terawați pe bază de cărbune, iar compania va rămâne cu sub 5.000 de angajați.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: