spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO vrea să obțină Acordul de Mediu pentru grupul energetic 5 de...

  CEO vrea să obțină Acordul de Mediu pentru grupul energetic 5 de la Termocentrala Rovinari

  Complexul Energetic Oltenia a început demersurile legale pentru obținerea Acordului de Mediu necesar pentru punerea în funcțiune a grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari.

  Emiterea unui nou Acord de Mediu este obligatorie, având în vedere că grupul energetic, aflat în continuare în modernizări, va fi racordat la instalația de desulfurare a grupului energetic numărul 3. Prin urmare, va fi un echipament nou atașat grupului energetic respectiv și este nevoie de acord de mediu de la autoritatea competentă în acest domeniu. Este vorba de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

  Publicul poate să depună observații la APM Gorj în legătură cu intenția Complexului Energetic Oltenia de a obține un nou Acord de Mediu pentru grupul energetic numărul 5.

  „Titularul Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. – Sucursala Electrocentrale Rovinari anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: ”Racordarea grupului energetic nr. 5 la instalația de desulfurare aferentă grupului energetic nr. 3 din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari” propus a fi amplasat în Județul Gorj,  orașul Rovinari, Str. Energeticianului, nr. 25, judeţul Gorj. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Gorj din municipiul Tg-Jiu, str. Unirii,  nr. 76, judeţul Gorj și la adresa titularului, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. din Municipiul Târgu Jiu, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 5,  în zilele de luni – vineri între orele 9 – 14.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Lucrările la grupul energetic numărul 5 au fost demarate în urmă cu 8 ani de zile. Din cauza lipsei de fonduri, acestea au trenat. Au fost mai multe termene de finalizare a lucrărilor, însă toate au fost depășite. Următorul termen pentru punerea în funcțiune este semestrul al doilea din anul 2023.

  Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!