spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicComisie interministerială pentru salariile compensatorii de la CEO

  Comisie interministerială pentru salariile compensatorii de la CEO

  O comisie interministerială va reglementa pachetele sociale care vor fi acordate companiilor energetice unde vor avea loc disponibilizări colective.

  Potrivit președintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, din Comisia interministerială vor face parte specialiști de la Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și alte instituții cu responsabilitate în domeniu.

  Și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor avea reprezentanți trimiși să discute pachetele sociale care vor fi aprobate pentru personalul care își va pierde locul de muncă. De data aceasta, există mai multe variante pentru a finanța acordarea unui număr mai mare de salarii compensatorii.

  Propunerea sindicală este, în momentul de față, pe două paliere. În primul rând se dorește creșterea perioadei de acordare a venitului de completare de la 2 ani la 4 ani, la Complexul Energetic Oltenia, la fel cum se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara. În al doilea rând, se va negocia pentru un număr cât mai mare de salarii compensatorii. Este vorba de 48 de salarii compensatorii cu o valoare totală de 280.000 de lei. Este de așteptat ca mulți mineri și energeticieni să plece mai devreme din companiile energetice, înainte de a se pensiona, în condițiile în care vor beneficia de un pachet social generos.

  La nivelul Complexului Energetic Oltenia este aprobat un Plan de restructurare și decarbonizare până în anul 2026. Planul prevede atât închiderea de capacități energetice și miniere, cât și reducerea numărului de angajați. Planul prevede ca la finalul anului 2026 la Complexul Energetic Oltenia să mai lucreze puțin peste 4.000 de mineri și energeticieni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: