spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicCorupţia din CEO, în Strategia Naţională Anticorupţie

  Corupţia din CEO, în Strategia Naţională Anticorupţie

  victor grigorescuMinistrul Energiei, Victor Grigorescu, anunţă schimbări la nivelul companiilor aflate în subordinea ministerului. Mai multe companii cu acţionariat majoritar de stat vor fi incluse în Strategia Naţională Anticorupţie: „Există toate premisele pentru a avea în toamnă un document consolidat al noii strategii energetice, urmând să fie făcute până atunci câteva teste de stres pe câteva subsectoare”. Ministrul a precizat că au fost alese patru companii care să facă parte dintr-un proiect, sub egida noii strategii naţionale anticorupţie: Complexul Energetic Oltenia, ELCEN, CONPET si Romgaz.

  Întrebat care va fi rolul Ministerului Energiei în proiectul noii strategii naţionale anticorupţie, ministrul Victor Grigorescu a răspuns: „Această includere a Ministerului Energiei este la iniţiativa noastră. Noi am simţit nevoia să avem o contribuţie concretă în tot acest efort legat de lupta anticorupţie, de introducere mai puternică a unor principii de etică şi integritate. Are şi o componentă operaţională. Am ales patru companii care să facă parte dintr-un proiect care este sub egida acestei strategii. Cele patru companii sunt Complexul Energetic Oltenia, ELCEN, CONPET şi Romgaz. Am ales practic două companii listate, şi două companii care au deja o istorie de dispută financiară şi de context mai complicat în ultimii ani şi unde probabil şi aspectele de integritate au avut un rol de jucat în parcursul pe care l-au avut în ultima vreme. Este un mix reprezentativ pentru ce se întâmplă în sectorul energetic. Ceea ce ne dorim este să conferim acele elemente care ajută şi la partea de prevenţie şi de conştientizare, că până la urmă la nivelul întregului organism, a tuturor mecanismelor de lucru din cadrul unei companii există intenţia de a transforma aceste idei de etică şi de integritate. Există în momentul acesta instrumente clare pe analiza post factum. Şi DIICOT-ul, şi DNA şi alte instituţii constată lucruri care deja s-au întâmplat, instrumentează dosare şi iau măsuri. Cred că ceea ce trebuie să facem este să construim instrumente care să ne permită să nu mai ajungem acolo sau să putem să identificăm din timp”, a declarat ministrul la o agenţie de ştiri.

  Dosare

  Încă de la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia au existat suspiciuni şi acuzaţii de corupţie în rândul directorilor din compania energetică, fostul manager al Complexului, fiind trimis în judecată într-un dosar de corupţie alături de fostul premier Victor Ponta, alături de alţi directori ai societăţii. Un alt dosar pe numele lui Ciurel este contractul de livrare de cărbune cu o termocentrală din Serbia. La începutul verii, un al manager al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, s-a ales cu dosar penal şi chiar reţinut pentru 24 de ore.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: