spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicCum arată programul de reducere a numărului de salariați la CEO

  Cum arată programul de reducere a numărului de salariați la CEO

  Programul de reducere a numărului de angajați la Complexul Energetic Oltenia (CEO) va fi realizat până la finalul anului. Sunt în continuare sute de angajați ai Complexului Energetic Oltenia care se încadrează la pensionare.

  Potrivit reprezentanților companiei energetice, programul de reducere de personal prevăzut în Planul de restructurare și decarbonare se va axa numai pe scoaterea din sistem a angajaților care îndeplinesc sau vor îndeplini condițiile de pensionare în baza Legii 197 din 2021.

  Complexul Energetic Oltenia are, în momentul de față, 9.575 de angajați. Conform administrației companiei energetice, până la finalul anului se vor pensiona încă 700 de salariați. Alți 400 sunt în așteptare la casele de pensii, să primească un răspuns. Astfel, se va ajunge la puțin peste 8.000 de angajați până la finalul acestui an. Planul de restructurare prevede 7.900 de mineri și energeticieni la 31.12.2023. Șefii Complexului Energetic Oltenia susțin că nu vor fi probleme, dacă la CEO vor fi peste 8.000 de angajați la începutul anului 2024.

  De asemenea, potrivit reprezentanților colosului energetic, nu se va renunța sub nicio formă la personalul angajat pe perioadă determinată de timp. Este vorba de peste 1.800 de angajați. Dintre aceștia, 1.500 activează la subunitățile miniere, iar restul la mentenanță sau în sucursalele electrocentrale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: