spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăEconomicCurtea de Conturi ia măsuri cu CEO, pe tema achizițiilor publice

  Curtea de Conturi ia măsuri cu CEO, pe tema achizițiilor publice

  Curtea de Conturi a trasat sarcini Complexului Energetic Oltenia să remedieze anumite deficiențe legate de sistemul de realizare a unor achiziții publice.

  Este vorba de modul în care sunt adjudecate anumite contracte de către prestatorii de servicii. Astfel, la ședința acționarilor companiei, programată la finalul acestei luni, va fi prezentată o informare asupra deciziei Curții de Conturi, Direcția de Control Achiziții Publice.

  Decizia a fost emisă la jumătatea lunii februarie a acestui an, ca urmare a unui Raport de Control din 14 ianuarie 2022. Acesta vizează încălcarea prevederilor legale privind achizițiile sectoriale la Complexul Energetic Oltenia, în perioada 2016 – 2019. Curtea de Conturi a primit o petiție, care sesiza anumite deficiențe în ceea ce privește achizițiile publice la Complexul Energetic Oltenia.

  Este de amintit că, în trecut, la Complexul Energetic Oltenia s-a derulat și un control al Corpului de Control al Ministrului Energiei, care a scos în evidență cartelizarea unor prestatori de servicii în ceea ce privește participarea la licitații.

  O altă problemă care apare des în achizițiile Complexului Energetic Oltenia este fragmentarea contractelor de achiziții publice, în domeniul închirierii de utilaje, fără a se mai aplica procedurile concurențiale. De regulă, aceste contracte sunt încheiate pe o durată scurtă de timp. Este vorba de 3 luni de zile.

  Tot la nivelul Complexului Energetic Oltenia, Curtea de Conturi a trasat sarcini pentru remedierea unor neajunsuri sau recuperarea unor sume de bani de la anumiți salariați, responsabili de derularea unor contracte. Sumele trebuie să fie recuperate și virate în bugetul Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: