spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicDaniel Burlan confirmă faptul că vor rămâne doar 3 grupuri pe cărbune...

  Daniel Burlan confirmă faptul că vor rămâne doar 3 grupuri pe cărbune la CEO

  Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a confirmat faptul că după 2026 compania va funcționa cu numai trei grupuri pe bază de cărbune. Este vorba de trei grupuri în funcțiune, însă nu se știe exact care va fi perioada din an în care vor funcționa.

  Exista la un moment dat informația că va fi vorba de grupuri pe cărbune în rezervă și nu în funcțiune, însă Daniel Burlan a respins această idee, menționând că grupurile se vor afla permanent la dispoziția Dispeceratului Energetic Național, după anul 2026. Tot până atunci se vor închide jumătate din subunitățile miniere și va avea loc o reorganizare în acest domeniu de activitate. De asemenea numărul de angajați se va reduce gradual, fie prin disponibilizări colective, fie prin pensionări, în funcție de cum va fi modificată legislația cu privire la reducerea vârstei de pensionare la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

  Nu în ultimul rând, Planul de restructurare și decarbonare prevede înființarea de societăți mixte cu investitori privați. S-a anunțat că se intenționează construirea a 8 parcuri fotovoltaice și a două grupuri energetice pe bază de gaze naturale. Grupurile energetice pe gaze naturale sunt prevăzute la Termocentrala de la Turceni, respectiv la Termocentrala de la Ișalnița.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: