spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicDezvăluiri: Angajații de la Roșia, pregătiți să oprească lucrul pentru a nu...

  Dezvăluiri: Angajații de la Roșia, pregătiți să oprească lucrul pentru a nu se răsturna cu utilajele

  Angajații Carierei Miniere Roșia erau pregătiți să oprească lucrul pentru a nu se răsturna cu utilajele, dacă activitatea continua în perimetrele actuale. Nu ar mai fi putut fi respectate tehnologiile de exploatare și existau riscuri majore care ar fi putut avea ca rezultat: alunecări de teren sau utilaje răsturnate.

  Decizia Curții de Apel din București a venit ca un balon de oxigen pentru administrația subunității miniere din Complexul Energetic Oltenia. Cel puțin pentru următoarele săptămâni, se poate trece la pregătirea extinderii fronturilor de lucru și la haldări. Acest lucru nu era posibil în condițiile suspendării Acordului de Mediu în ceea ce privește extinderea perimetrelor de lucru, pentru a ajunge la straturi noi de cărbune.

  Mircea Gherendi, sindicalist la Cariera Roșia, a declarat că situația era îngrijorătoare și se luase în calcul oprirea totală a utilajelor, în momentul în care exista riscul real de producere a unor evenimente nedorite. Inclusiv viața personalului de pe excavatoare ar fi putut să fie în pericol. Deocamdată, există Acord de Mediu pentru extindere, însă procesul va începe pe fond la instanța din București. Așadar, este posibil orice verdict, inclusiv anularea Acordului de Mediu, lucru pe care îl solicită în continuare organizația non-guvernamentală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: