spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicFNME mai are bani doar pentru o lună

  FNME mai are bani doar pentru o lună

  Sindicatele din minerit şi energie au ajuns la fundul sacului. Din cauză că administraţia Complexului Energetic Oltenia a decis să întrerupă colectarea cotizaţiei sindicale pe statul de plată, cele mai multe sindicate au rămas fără principala sursă de finanţare, în unele cazuri chiar unica. S-a ajuns în situaţia ca reprezentanţii anumitor sindicate şi chiar cei ai Federaţiei Naţionale Mine Energie să treacă la măsuri de reducere de personal sau la găsirea de soluţii pentru ca angajaţii să nu devină şomeri.

  Vicepreşedinte FNME şi preşedinte al Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a recunoscut la Radio Omega că Federaţia mai are bani pentru salariile angajaţilor doar pentru o lună. În schimb, există sindicate afiliate FNME care au rezerve de bani care să asigure cheltuielile chiar şi pentru un an întreg, cum este cazul Sindicatului Energia Rovinari condus de Constantin Mitrescu. „Pe fond nici nu s-a dat termen, dar până când se judecă pe fond şi sunt şanse de 99,9% pentru că în contractul colectiv de muncă specifică clar, pentru fiecare salariat „eu consimt să mi se reţină cotizaţia şi să fie virat în contul sindicatului la care este membru” şi aşa a fost statornicită. Ei spun că nu este o cauză interpretabilă, dar şi înainte de încheierea contractului colectiv de muncă şi după statornicirea a fost reţinută pe statul de plată. Este rea voinţă. Fiecare sindicat în parte au conturile dumnealor. Federaţia mai are bani doar pentru o lună”, a precizat Constantin Mitrescu.

  Banii, pe sfârşite

  Liderul Sindicatului „Pinoasa” Rovinari, Marin Golea, spune că nu s-a încasat nici un ban de la membrii de sindicat pentru a nu confirma astfel cele spuse de conducerea Complexului Energetic Oltenia la proces. Marin Golea a mai precizat că Sindicatul „Pinoasa” Rovinari are deocamdată bani pentru a funcţiona cu toate că are în plată foarte mulţi oameni care beneficiază de ajutoare financiare. „Nu încasăm nici o cotizaţie în momentul de faţă pentru că altfel, putem spune că validăm hotărârea Directoratului. Deocamdată ne judecăm cu dumnealor. Aşteptăm pe fond judecata şi până atunci sper să rezistăm din punct de vedere financiar. Sindicatul Minerul Rovinari este un sindicat puternic financiar şi nu sunt probleme din cauza aceasta. Sunt dări foarte multe, în fiecare lună pentru că dau ajutoare foarte multe, am salariaţi bolnavi, cu operaţii de hernie de disc, cancere şi la faptul că de două luni de zile nu s-au mai dat ajutoare din partea complexului, cred că sunt de foarte mare ajutor. Şi oricum susţin pentru că costurile pentru intervenţii chirurgicale sunt foarte mari. Am salariaţi în vârstă şi în felul acesta afecţiunile se declanşează imediat. Sunt bani în bancă, în conturi. Atunci când a existat excedent banii nu au fost cheltuiţi”, a declarat Marin Golea la Radio Omega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: