spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicFost șef din energie: CEO ar trebui să cumpere un grup pe...

  Fost șef din energie: CEO ar trebui să cumpere un grup pe cărbune în Serbia să folosească lignit din Gorj

  Un fost șef din Complexul Energetic Oltenia (CEO) este de părere că nu ar trebui să se renunțe atât de ușor la producția de energie pe bază de cărbune. Chiar dacă în România nu se va putea produce, la un moment dar, curent electric pe bază de lignit, Complexul Energetic Oltenia ar avea continuitate în producție, dacă ar folosi un grup energetic dintr-o țară vecină.

  Gabriel Giorgi, fost membru al Consiliului de Supraveghere al CEO, a precizat că idel ar fi să fie achiziționat un grup pe lignit în Serbia. Aici nu se achită nici taxa de CO2, respectiv celebrele certifcate de CO2, care atârnă greu pe umerii companiei enegetice. Cărbunele ar fi preluat din Gorj.

  „Complexul Energetic Oltenia ar trebui să cumpere un grup pe cărbune în Serbia, să folosească lignit din Gorj. Dacă în România nu se mai dorește sau nu se mai poate utiliza cărbune pentru producția de energie electrică, ar trebuie să fie identificate soluții pentru continuitate. Nu ne putem juca sub nicio formă cu sectorul energetic. Deși unii vor să dispară cărbunele cât mai rapid, nu toți suntem de acord cu acest lucru. Trăim vremuri imprevizibile din toate punctele de vedere și nu ne permitem să riscăm și să renunțăm atât de ușor la energia pe bază de cărbune. Un grup energetic în Serbia ar fi bun pentru Complexul Energetic Oltenia. Ar putea trimite cărbune acolo și produce energie. Se pot găsi soluții bune pentru continuitate, dacă se dorește acest lucru”, a declarat Gabriel Giorgi, fost membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!