spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicÎncep exproprierile pentru noua carieră de lignit Roșia. Boza: Vom putea asigura...

  Încep exproprierile pentru noua carieră de lignit Roșia. Boza: Vom putea asigura lignitul pentru la iarnă

  Guvernul a adoptat miercuri Hotărârea privind „aprobarea înscrierii coridorului de expropiere al lucrării de utilitate publică de interes național“ Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8,0 milioane tone/an’, aflat în administrarea Ministerului Energiei, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, scrie energynomics.ro

  Directorul CE Oltenia, Sorin Boza, a declarat pentru Radio România că „astfel vor fi asigurate resursele necesare de cărbune pentru la iarnă și se va asigura securitatea energetică”. Boza nu a putut fi contactat de energynomics.ro.

  Săptămâna trecută Guvernul a aprobat deschiderea altei mine de lignit, la Roșiuța.

  Ministerul Energiei a precizat că aceasta este penultima etapă procedurală prin care în Roșiuța vor putea începe lucrările miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit. Din acest moment, Ministerul Energiei, reprezentant al statului român, va începe procedurile de concesionare către CEO a întregii suprafețe.

  “Ne apropiem de rezolvarea unei probleme care a trenat ani de zile: deschiderea de noi fronturi de lucru la Complexul Energetic Oltenia prin care să susținem deopotrivă producerea de energie pe bază de cărbune și activitatea minieră în zonă. Parcursul nu a fost deloc unul simplu. A fost nevoie de demararea și realizarea exproprierilor pentru a putea ajunge în acest punct. Am elaborat în trecut o Hotărâre care să ne dea dreptul de a începe întregul proces iar astăzi suntem la un pas distanță de a pune în exploatare un front cu un potențial de 3 milioane de tone de lignit anual. Suprafața coridorului expropriat este de peste 1.300 mp și va susține energia produsă de termocentralele Ișalnița și Craiova. Acesta nu este singurul front nou în care am deblocat o situație de interes național. Anul acesta am finalizat exproprierile și am pus în exploatare și perimetrele de la Roșia și Jilț Sud. Suntem destul de avansați și cu Pinoasa, altă viitoare sursă de lignit pentru CEO”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: