spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicIohannis: La CEO nu se pot evita modernizarea și restructurarea

  Iohannis: La CEO nu se pot evita modernizarea și restructurarea

  Ce crede președintele Iohannis despre Gorj: „Un județ ocolit de investiții străine!”Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că, în opinia sa, la Complexul Energetic Oltenia (CEO), nu se pot evita modernizarea și restructurarea, acestea urmând să ducă la funcționarea pe mai departe a companiei energetice. „În ce privește Complexul Energetic, eu cred că are un viitor, și are, părerea mea, chiar un viitor foarte bun. (…) De fiecare dată citesc că la Complex e nevoie de eficientizare și modernizare, și bănuiesc că așa e. De fiecare dată citesc că, în continuare, există, se numește, căpușare. Firme-căpușă care profită de pe urma întreprinderilor foarte mari”, a spus Iohannis.

  Prezent la Târgu-Jiu, la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a declarat că CEO are un viitor foarte bun, fiind necesare însă eficientizarea și modernizarea companiei, și a punctat că, din toată experiența acumulată de-a lungul existenței companiei, este imposibil să nu se găsească o soluție care să facă unitatea profitabilă și fezabilă pe termen lung. „În ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia, eu cred că are viitor, are un viitor, părerea mea, chiar foarte bun. Nouă, președinților, ni se fac informări cu ce doresc oamenii și, de fiecare dată, citesc că la Complex este nevoie de eficientizare și modernizare și bănuiesc că așa e. De fiecare dată citesc că în continuare există căpușare, firme căpușă care profită de pe urma întreprinderilor foarte mari. Părerea mea sinceră și personală este că aici, în Gorj, și la Complexul Energetic, aveți foarte mulți specialiști foarte buni, oameni dedicați, energeticieni care se pricep. În același fel, cred că nu se poate evita modernizarea și restructurarea, ori dacă lucrurile astea se fac atunci, cu siguranță, lucrurile vor merge în continuare. Nu se ajunge niciodată înapoi unde am fost în anii ’80 când aici se producea masiv, se investea masiv, dar din toată experiența acumulată, eu cred că este imposibil să nu se găsească o soluție care face complexul și profitabil și fezabil pe termen lung și până la urmă, trebuie să ne gândim și la problemele de mediu, asta înseamnă că trebuie să se producă energie electrică cu emisiuni cât se poate de reduse. Sunt convins că toate acestea, dacă se vrea, se pot realiza”, a spus Iohannis.

  Șeful statului și Legea Energiei

  Referitor la trimiterea spre reexaminare a Legii Energiei, acesta a menționat că motivul a fost că respectivul act normativ nu a fost clar. „Am ajuns la concluzia că legea nu a fost clară, de asta am trimis-o înapoi, nu ca să vă stric jocurile. Dimpotrivă, eu vreau să avem o legislație care este suficient de clară ca să poată fi aplicată de toată lumea și să beneficieze cei care pot beneficia de pe urma ei. Eu sunt convins că lucrurile vor intra într-o normalitate și sunt convins că în continuare vom fi în situația să ne alegem noi mixul energetic în așa fel încât toate zonele care au performanță și tradiție să funcționeze în continuare”, a spus Klaus Iohannis.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: