spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe crede președintele Iohannis despre Gorj: „Un județ ocolit de investiții străine!”

  Ce crede președintele Iohannis despre Gorj: „Un județ ocolit de investiții străine!”

  Ce crede președintele Iohannis despre Gorj: „Un județ ocolit de investiții străine!”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri o alocuțiune în cadrul dezbaterii pe tema „România puternică: viziune politică și servicii publice în slujba cetățeanului”.

  Aflat în orașul lui Brâncuși, președintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații și a participat și la o dezbatere pe tema „România puternică”. În opinia sa, județul nostru are potențial, însă trebuie găsite soluții căci suntem ocoliți de investitorii străini. „Gorjul este un loc excepțional al României, în măsura în care identitatea sa și istoria l-au plasat în prim planul dezvoltării, prima dată a Țării Românești, pe urmă a României Mari. România nu-și poate onora trecutul, tradiția și cultura fără a se raporta la gorjeni. (…) Gorjul este, în pofida resurselor sale, un județ ocolit de investiții străine și cu un trend negativ al profitabilității firmelor. Iar printre cauze se află și infrastructura. Înțeleg că Gorjul are cea mai lungă rețea de drumuri naționale pietruite din țară, peste un sfert dintre drumurile din județ. (…) Întrebarea este cum s-a ajuns aici. Cum se face că un județ cu atâta potențial a pierdut peste 15% din oameni în ultimii 10 ani? Cum se face că acest potențial nu a fost valorificat?(…) Cred că este momentul unei schimbări de paradigmă în administrație. Comunitățile locale au nevoie de un alt mod de a face administrație — transparent, eficient, responsabil, cu respectarea legii, cu preocupare pentru cetățean, nu pentru câștigul propriu sau pentru câștigul unui partid politic”, a spus Iohannis.

  Efort de schimbare

  Președintele Iohannis a sfătuit autoritățile din Gorj să facă un efort pentru a schimba lucrurile și să aibă o relație onestă cu cetățenii. „Dezvoltarea unei comunități nu poate exista în absența unei relații corecte între cetățeni și instituții. Cetățenii sunt cei mai importanți aliați, cei mai onești și de încredere, pentru că este comunitatea lor.(…) Efortul de schimbare și de modernizare în administrație se bazează substanțial pe exemple de bună practică și pe exemplul personal. Este un demers care implică puține resurse, dar multă voință. (…) Sunteți un județ binecuvântat de Dumnezeu. Aveți oameni harnici, aveți resurse naturale cum puțini au, aveți atâtea simboluri ale românismului, aveți atâția eroi. Nu se poate să nu aveți un viitor pe măsură!”, a mai spus Iohannis la Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: