spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicITM a respins Actul Adițional privind condițiile speciale de muncă de la...

  ITM a respins Actul Adițional privind condițiile speciale de muncă de la CEO 

  Complexul Energetic Oltenia trebuie să refacă Actul Adițional numărul 4 la Contractul Colectiv de Muncă. Acesta a fost semnat de sindicatele și administrația din CEO și include tot personalul la condiții speciale de muncă, cu mici excepții. 

  Actul a fost depus vineri la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Documentul a fost retrimis CEO pentru a fi completat. „Actul Adițional a fost depus la noi vineri, 9 iunie, și a fost respins. A fost trimis înapoi la CEO pentru că au fost anumite probleme și trebuie completat pentru a fi depus din nou. Nu sunt semnate anumite pagini, nu apar niște semnături. Este un proces verbal. Sunt mici probleme“, a spus George Romanescu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Actul Adițional stabilește care sunt meseriile asimilate, pentru a beneficia și acestea de condiții speciale de muncă, pe lângă angajații care lucrează, efectiv, în producție, în cariere și termocentrale. Practic, aproape toți angajații CEO vor beneficia de astfel de condiții și de reducerea vârstei de pensionare. Tot prin Actul Adițional 4 a fost reglementată problema decontării transportului către salariați.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Presiunea sindicatelor necorelata cu normele si legislatia in domeniu, se pare ca nu a dat roade. Oricum, angajamentele luate duc la inchiderea activitatilor, chiar fara protectia sociala a celor afectati, chiar daca d.p.d.v, tehnic nu ai ce pune inlocul surselor de energie ce nu vor mai functiona. Cum se va incheia situatia in conditiile in care anul electoral se apropie, vom vedea. Nu e bine sa sari calul pentru ca , dincolo de cal poate fi o groapa!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: