spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicLăcrămioara Diaconu-Pinţea: „Va ploua cu bani în sectorul energetic din România“

  Lăcrămioara Diaconu-Pinţea: „Va ploua cu bani în sectorul energetic din România“

  Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, a declarat la o dezbatere online pe tema tranziţiei energetice, organizată de compania de consultanţă PwC că în următorii ani vor fi mulți bani pentru sistemul energetic: „În următorii ani, va ploua cu bani în sectorul energetic din România. De când sunt eu în sector, am văzut multe strategii care au rămas prăfuite pe raft, pentru că nu au avut finanţare”.

  Unitățile nu știu să implementeze proiecte

  Pinţea a spus că multe unități nu știu să implementeze proiecte: „E foarte bine că plouă cu bani, dar ar trebui să o luăm ca pe o ameninţare, dacă nu avem o coerenţă în a implementa aceste proiecte. Trebuie să spunem adevărul: multe companii nu ştiu să implementeze proiecte, iar aici avem un caz nefericit, ştie toată lumea, la Iernut, care arată: 1 – dacă nu ai resurse şi o planificare bună a proiectelor de investiţii, degeaba ai bani şi 2 – lipsa resurselor, atât cele calificate, care să te asiste, cum este un owner’s engineer, care a lipsit de la Iernut, dar în acelaşi timp şi resursa umană de-a lungul proiectului, de la project management, unde avem deficit în ţară, la constructori. Gândiţi-vă că vom avea zeci, sute de proiecte care se construiesc în acelaşi timp, iar la Iernut au avut problema asta şi era o singură centrală”.

  Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a precizat că CEO a început să punî în aplicare Planul de Restructurare: „CE Oltenia şi-a propus realizarea unor centrale noi, 2.000 de MW noi pe gaze şi fotovoltaice şi deja am organizat consultări de piaţă pentru owner’s engineer. Să nu ne imaginăm că toate aceste proiecte se vor face doar pentru că există finanţare“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!